Konfirmation

Vad är meningen med livet? Är allt som står i Bibeln sant? Kan man få svar när man ber? Vad händer vid livets slut? Kan en människa vara mer värd en än annan? Vem är ansvarig för miljöförstörelsen? Finns verkligen Gud när så mycket ont händer i världen? Vem är Jesus? Är det inte omodernt att vara kristen?

Att vara människa är bland annat att ha en massa frågor... Att vara konfirmand är att få ett bra tillfälle att ställa dem!

Självklart har inte alla frågor ett enkelt svar. Ännu mer givet är att konfaledare inte vet allt. Men tillsammans i en grupp kan man få upptäcka och lära sig mycket.

Ett konfaår innehåller samtal om relationer, om det finns några rätt och fel, vad som påverkar dig mest och vad som är viktigast i livet. Vi pratar också om frågor som: Har Gud skapat världen? Varför finns det lidande och ondska? Vem är Jesus? Varför finns det olika religioner? Förhoppningsvis får du upptäcka att en gammal bok som Bibeln faktiskt kan vara riktigt intressant!

Vill du utmanas av stora frågor, lära dig mer om Gud och kristen tro? Konfirmation är för dig som går i 8:an och vill ägna ett år åt livets frågor. I Missionskyrkan är inte konfirmationen direkt kopplad till dopet. Därför kan du konfirmeras hos oss oavsett om du är döpt eller ej, om du funderar på att döpa dig eller bara är intresserad av frågorna.

Vi träffas en dag i veckan i två timmar, men det ingår även gudstjänstbesök, hajk och läger i året.

Har du frågor inför nästa konfa-läsår? Kontakta ungdomsledare Linnea Hultman Araya

Relaterad information

Mer under Barn och tonår