Du är här:Start > Musik > AM Blås

AM Blås

AM Blås har tidigare varit en orkester gemensam för Ansgarskyrkan och Missionskyrkan. Numera hör den enbart till Ansgarskyrkan. Vi hänvisar till Ansgarskyrkans och blåsets egen hemsida.

****

I Linköping finns Ansgarskyrkans blåsorkester. I dagligt tal kallad Blåset. Besättningen är blandat trä, brass och slagverk.

Vår repertoar är blandad och kan kategoriseras till musik med andlig anknytning, underhållningsmusik samt klassisk musik. Våra flesta spelningar har vi i ovan nämnda kyrkor men vi är samtidigt öppna för andra förslag och säger sällan nej till ett speltillfälle, vad det än må vara.

Orkestern består av ett tjugotal medlemmar som förutom att spela också umgås och planerar verksamheten tillsammans.

Nya medlemmar sökes: Du som spelar ett blåsinstrument och vill spela i en orkester är hjärtligt välkommen att börja spela med oss!

För mer information, se blåsets egen hemsida.